BRF:Ensamheten kompendiet

Jag talade ju lite på Stadsbiblioteket igår om min nya bok,och jag måste erkänna att jag tycker det är ganska obehagligt att tala inför andra,men också känner en tvångsmässig lust att säga ja när jag blir tillfrågad.
Och det kan gå hur som helst(och det är ju även det som gör det spännande)
Då denna tillställning med två andra författare utspelade sig i Stadsbibliotekets provisoriska lokaler vid Brunnsparken så fanns det ingen möjlighet att göra det där flådiga bildspelet jag drömt om och jag gjorde ett kompendium.
Och ovan är första bilden,där jag planerade att tala om titeln!
(och detta är absolut inte omslaget på boken)
"Viktigast av allt är titeln"
Och så är det för mig i alla fall,jag kommer på en jättebra titel,(ibland kommer Joel på en jättebra titel till mig,som Från bArn till dÖd))sen så skapar jag innehållet,som i detta fall en långdragen process.
Jag tänkte på uttryckte Kill your darlings,och nej det kan jag inte tänka mig att göra.
 
 
Sedan bild2 ,vad ska boken handla om,särskilt när man funnit en så bra titel?
Ja det räcker ju att man börjar se sig omkring så är de där överallt alla märkliga lappar,och människor,som kan skapa inspiritiation.
(Nu tror jag ju inte alltid att man måste vara inspirerad för att skapa,ser  faktiskt ner på sådana resonemang.)
Här ovan ser vi några av de som bor i BRF:Ensamheten,eftersom manuset en gång såg annorlunda ut,jag började ju rita på det i ett passivt aggressivt tillstånd,för att jag ogillade en kvinna,och fantiserade ihop hemska händelser i hennes liv,den destruktiva kreativiteten kan man säga.
Men sedan när jag bestämde mig för att det måste bli en riktig bok så kan man nog säga att de här personerna ovan är nyinflyttade.
Fast Summer Jansson bor kvar.
Sedan har jag stulit en berättelse från Joels liv(han hade nog inte tänkt att använda den),så Joel gör ett gästspel,det är självklart det finaste som kan hända en människa tänker jag,att få vara med i min bok.
Objektet är jag mycket förtjust i och hans flickvän Angelica,och herregud Majvor har jag älskat att rita.
Utan att säga för mycket går hon ett mycket mycket tråkigt öde till mötes.
Sedan blev det för många karaktärer,så jag slutade rita efter Kylin.A.Wong från Kina.
Men ovan ser ni Tobias och Maria,kniven,Jättelokan och den oinbjudna gästen,bland annat.
Och så Tanja såklart,fast hon bor nog inte i Ensamheten.
När jag ritade på kompendiet så slog det mig att det är ju jättemånga personer med i den här historian,som man verkligen inte får lära känna på djupet,som man inte heller vill lära känna närmare.
Jag ville inte tråka ut min publik med mer personer så jag lämnade denna karaktärspassage och gick direkt till handlingen.
Och det är ju att man under den gemensamma städdagen finner en sargad kropp,i soprummet.
Alla drömmar om radhus,fristående villa,och social status skulle kunna vara grusade här och nu!
BRF:Ensamheten måste fatta ett moraliskt beslut.
Ja och det kanske boken handlar om moral och etik.
Eller så kanske det bara är en mörk ondskefull underhållningsroman,i vilket fall så vill jag gärna nu understryka att den är mycket bättre tecknad än i kompendiet,som vi kan kalla en vag skiss av den så kallade processen.
Ja och det var ju det jag precis skrev,att jag inte ska avslöja för mycket.
Och snart kommer alltså de här bilderna vara en riktig bok,det är ju fantastiskt och magiskt!
(och nu på tal om titel då så ska jag när som helst besatt gå in i mitt Äkta Spåman projekt)

då går jag då

Ja men då går jag väl då,kände mig först inte nervös alls,alltså ända fram tills för en timma sedan,då det slog mig att  jag har ju huset,i alla fall!

kompendiet

Jag hade den makalösa turen att få en gäst på besök som hjälpte mig med kompendiet,så alla höghus har nu skorstenar,i utbyte introducerade jag henne för fåfängan,lösögonfransar och paljetter.

happy endings

Jag ska ju tala om min nya bok på Stadsbiblioteket på Onsdag!
Och det börjar klockan 18.00.
Innan mig talar två män om sina böcker,så om man inte orkar lyssna på någon annan än mig kan man nog fördelaktigast komma lite senare.
I vilket fall så var jag ju på stadsbiblioteket i samband med Misslyckat självmord i Mölndals bro,jag tror våren 2011 mer exakt.
Jag vill minnas att jag blev oerhört smickrad över att bli tillfrågad,jag lider ju av ett intellektuellt komplex så allt som rör mig själv i ett bibliotek bländar mig nästintill blindhet.
Dock hade jag förberett mig mycket dåligt eller snarare,inte tänkt på allt,även serietecknerskan Sara Hansson var där och hade ett fantastiskt fint bildspel,med bilder från sin bok och sin process(sånt man bara älskar att se )hon talade såklart innan mig.
Och jag hade bara med mig min bok.
Fast det gick ju bra ändå men jag har tänkt på att jag borde haft ett bildspel med,inte varje dag men varje gång jag har tänkt på det.
Ganska ofta alltså.
När jag blev tillfrågad om att komma nu och tala om BRF:Ensamheten tänkte jag att jag också skulle göra ett storslaget bildspel,äntligen succe.
Men nu visade det sig att de kan inte släcka ned och därför inte visa några bilder på någon vägg,inte heller har jag ju någon faktisk bok att visa,eller läsa ur,då den faktiskt inte finns fysiskt ännu.
Det kommer alltså gå åt helvete.
Nej det kommer bli fint,jag gör nu ett kompendium,i A4 format.
Som man kommer få så vi kan bläddra i det tillsammans när jag talar om mig själv!
Visst låter det som en dröm?
I vilket fall,kom gärna,det är alltså stadsbibliotekets filial i Brunnsparken.
 

Stetsolidhatten

Låt oss börja denna dag med ett S,i alla fall eller så länge.
Jag antar att vi även skulle kunna säga S som i Stesolid,eller Stetsolid.
En annan sak jag tänkte på med var att jag måste ju försöka ha en lite mer positiv ton,jag skummade igenom de senaste månaderna i bloggen häromdagen och kände att det verkligen var en tråkig ton.