tjärad och fjädrad

Idag så tänkte jag att jag måste åka tillbaka till loppmarknaden vi hittade i Söndags,har ju haft svårt att sova efter det.Det är sant loppmarknader är det bästa jag vet,eller i alla fall en av de bästa sakerna jag vet.
Så jag skrev på kinesiska och lät en kinesisk kvinna korrektur läsa kände att jag är ju bra nu på tecknena,taxichaufören förstod direkt ,jag tyckte till och med att jag kände igen mig en kort sekund i området,övertygad om min egen förträffligt!
Sedan hamnade jag här på en enorm plats för begagnade bilar till salu.
Blev nedslagen,försökte fånga en ny taxi,gick i hetta,knöt näven i fickan.
Men då tyckte jag mig se något i rött och paljetter inne i en gränd,fick hopp och möter denna kvinna,är förälskad som jag är i alla bedårande kinesiska kvinnor jag möter.
Hon hade en fantastisk liten loppmarknads butik med bara gala klänningar och axelvaddskavajer i grälla färger,guld och glamour och så var hon ljuvlig!
Började fantisera om att vi kunde arbeta tillsammans där och prova kläder hela dagarna och bara skratta.
Tänkte köpa den här röda skapelsen men visade prov på stark karaktär när jag accepterade att den var för stor för att få hem,den ser ju mindre ut här.
De hade även allt annat man någonsin kan önska.
Varför köpte jag ingen symaskin?
Men nedslagen av omöjligheten att handla allt som var fint svängde jag runt hörnet för att köpa ett handbagage,hittade en katt till dig Anna!
En biljardhall/sovrum,som jag misstog för vägen till väskmeckat.
Överallt tänder.
Ett tecken tror jag.
Träffade de här köande ankorna som väntade på att bli tjärade kanske eller något liknande,jag åt för övrigt en fågel till middag,kanske var någon av dessa.
fascinerande och obehagligt,men de ville inte att jag skulle ta några mer kort.
Imorgon åker jag till Peking,jag har längtat.

allt blir vackert på bild i Kina

Igår skulle jag visa Tone den fantastiska undervattensutställningen jag var på ett tag sedan och tog med henne på en vilseledande tur.
Det var en bra väg för det visade sig vara den finaste gatan jag sett nästan,så här ska jag bo när jag flyttar hit!
Sedan detta jag kände mig exalterad i timmar efter att jag fotograferat det här,och kom på att inga kort kan bli dåliga i Kina!Allt blir vackert!Vilket nu får mig att tänka på att Beibei en gång sa till mig att even pig is beautiful in China,vad detta nu betyder.
Ja ni ser ju!!ndet räcker kanske såhär.

whats the purpose?

Ursäkta mitt frånfälle men jag har gjort lite andra saker sedan i Måndags då jag skulle hålla ett föredrag om min konst.
Jag hade ägnat natten,självklart inte gjort något i tid,åt att göra ett bildspel som var otroligt fint och gjorde mig sentimental,det skrev jag ju nedan,sentimental över min egen förträfflighet och kärleken.
Dock så utbröt värsta ovädret och under hela min vistelse har det aldrig regnat och blixtrat som då,det kändes som ett dåligt tecken.
Sedan dök det upp människor,bland annat Cherry Blossom och min forever friend Meng,bildspelet gick plötsligt inte att öppna i deras dator och jag kände mig tvungen att kapitulera inför omständigheterna och försöka göra det bästa av situationen och visade bildspelet mycket litet i min egen dator,sedan visade jag Perverskroki filmen och efter det gick vi upp på övervåningen och tittade på min måleri workshop och  mitt manus brf ensamheten som jag arbetat med här.
Xiaolin ännu en fantastisk kvinna jag mött här,som även är serietecknerska bland annat presenterade mig och bad besökarna komma på en fråga om varje bild.
Jag försökte förklara att jag inte tänkt så mycket utan bara arbetat,men detta ignorerades naturligtvis och sedan ägnade jag tre timmar på att svara på frågor som "What is the purpose""it doesnt look so perfect,why?"
"can you paint?" och "was this the first time you painted"
Efteråt var jag helt utmattad och omtumlad,och överväldigad av mötet och frågorna och kärleken.
Nu vill jag aldrig åka hem!
Fast jag glömde bort att ta kort på människorna ,tog bara på mig själv som vanligt!
har köpt ett par skor med fast jag inte inte får köpa något någonsin igen,jag har livsångest för min resa till Peking,resväska ångest alltså.

Cherry Blossom!

träffade Cherry Blossom igår,och nu känns livet grått,fast jag vakande och kände ofattbar lycka,nu ska jag gå och titta på fula fisk utställningen igen,innan jag åker hem!
Och sedan ska jag naturligtvis göra ett långt Kina bildspel och dela med er.

starka känslor plus bildspelet

Ja vad kan man säga,jag har ägnat natten åt att göra ett bildspel,har ju inte powerpoint,hatar i och för sig powerpoint lika mycket som häftmassa,men det viktiga som jag kom på var att jag har ett väldigt bra liv.
Eller jag är ju medveten om detta men att gå igenom en massa bilder jag inte sett på länge fyllde mig med kärlek till mina vänner och min familj.
Men hjälpte mig att välja ut bilderna till bildspelet jag ska visa ikväll.
Jag är lite nervös,men då tänkte jag på Jesper Larsson som vid två tillfällen berättat för mig att motsatsen till nervositet är nonchalans.
Värdeord alltså,men det är ju sant och jag tänker ofta på det,och en annan sak med nervositet är ju att det är spännande att vara nervös,alltid efter jag har gjort något jag varit nervös för utgången har jag omedelbart saknat oron.
Men tillbaka till detta med bilderna och det var flera år gamla bilder jag tittade på och jag kom på att jag verkligen längtar efter mina vänner,det är ju möjligt att jag har de roligaste och bästa och snyggaste vännerna som finns,hur kunde jag åka bort.
Jag tänkte vi måste bo ihop igen,men ångrade mig genast.
Jaja jag är sentimental och emotionell jag ber om ursäkt för det,det kommer gå över så fort jag landat i Göteborg kommer jag vara förbittrad igen.
föresten här kan ni se mitt bildspel https://docs.google.com/present/view?id=dgcnr6g6_0236k3bcp

turning natural black

jag vet inte vad som är värst att jag går ut i dessa skor eller att jag har byxor,men nu är jag en sådan som börjat använda byxor och de här skorna är verkligen sköna.
Och nu hänger jag mig åt en en desperat handling jag misstänker inte kommer löna sig i längden eller betala sig sedan.

i said no wire hangers

Idag har jag haft en till fantastisk dag,det känns fel på något sätt.
Jag åt lunch med den norska konstnärinnan Tone som jag bor med på den enda restaurang jag rekomenderar här förutom MCDonalds.
Då berättade hon i alla fall att hon hört talas om en loppmarknad,jag blev blind plötsligt och låt mig uttrycka mig milt,eld och lågor.
Hon skulle bara göra ett ärende till denna plats,och de vi ser här är konst då.
Här mötte vi en annan kvinnlig konstnär som var här ifrån Italien och arbetade,jag gjorde det förfärliga misstaget att fråga vad för slags konstnär.
Man behöver alltså inte måla eller skulptera för att vara konstnär,ok.
Jag tror hon arbetade med att flytta runt grejor i rummet,bygga rum i rummet kanske,men jag var mycket avundsjuk på hennes atelje och platsen där hon och många andra konstnärer arbetade.
Jag blev till och med inspirerad.
Sedan följde även den nya konstnären med oss till loppmarknaden.
Man kan ju aldrig få en korrekt vägbeskrivnng i Kina,jag vet inte varför så vi gick vilse men hittade till slut.
Ja vad skulle Mommie Dearest säga om detta!
Jag tänkte att det kanske var de falska äggen?
Och här hittade vi till slut paradiset...jag fick blinda fläcken direkt,jag fick Stendals till och med.
Solen i mitt liv
De här kommer bli perfekta till dockorna.
Sen hittade jag kläderna,här kanske det inte ser så spännande ut,jag tog mest kort på byxorna som hängde i luften.
De påminde mig om att jag var inne i en butik i förra evckan och höll i en klänning varpå en kvinna sprang fram till mig och såg helt bestört ut och sa youre too fat,too fat,ja sådant som händer i Kina,rörande ändå.
Men jag tog inte illa vid sig men tänkte att kanske detta med byxorna var ett tecken.
Spandexbyxor Jeanette!!
Här var det bara fantastiska saker,maskeradkläder och peruker,men jag måste säga att jag visade vad man kan kalla självbevarelsedrift och köpte inga helkropps tiger dräkter för 25 kronor!
Men jag ville.
Flera miljoner par skor.
Det här fick mig att tänka på Maria Kask.
Det här ser ju ut att vara världens bästa film!
Men mitt bästa köp var denna medicinska handbok i utförandet av olika operationer..
perfekt när man ska göra hemma narkos

dag3

Den här dagen kunde inte börjat bättre,jag såg alltså de här vackra när jag kom ut på gatan utanför mitt hus
Och den här fina,detta får mig också att tänka på att mina senaste dagar,med mig själv naturligtvis har präglats av galenskap,mycket dåliga tankar inget självhat mest delusions grandeur,dock tänkte jag idag på bussen hem,dör jag nu så är jag verkligen nöjd med hur det blev.(jag är bäst alltså så tänkte jag)
Så åkte jag till nordica för att lösa häftmassaproblematiken ,alla bilder hade ramlat ner under natten
jag är oerhört nöjd!
sedan rensade jag lite i ateljen,jag har skickat hem saker med post men inser att jag kanske måste dra gränser för vad jag ska ta med mig hem,övervikten alltså,tråkigt,bestämde att denna lilla familj får stanna kvar
slängde viktiga papper som den här
Och det här,drog mig till minnes att jag kanske tänkte att jag skulle rita en teckning om dagen,tydligen efter dag tre glömde jag bort det.
Här är också min viktigaste anteckningsbok,fylld med oerhört bra ideer,som idag läste jag Sandur med sand från Afrikas horn,en Röda Korset produkt då ser jag framför mig.
Som ni förstår tankar värda en förmögenhet här i.
Nu God natt

the other Sophia

Jag tog ju några andra bilder igår,så man kan inte direkt säga att detta är dagens bildspel,det kanske kommer sedan...
Träffade min underbara Sophia som skulle öva på sitt stränginstrument som jag oartigt glömt bort vad det heter,vi talade om att jag ska åka och jag vet inte vad det är men jag måste blinka mycket varje gång ämnet kommer upp och känner mig mycket sentimental.
Jag kommer sakna henne och the other Sophia ,Meng alltså vars engelska namn också är Sophia.
Eller som kvinnan ovan säger the two Sophias.
Här övar hon inför sin konsert på Lördag som jag självklart ska gå på och visa er alltifrån.
övrig trivia "a 1000yuan ten years ago" kostade denna vattenfallsmakare,ljudet då.
The sound of beautiful.
Och så höll jag ju på lite med det här projektet men tröttnade.
Men fann de mest fantastiska strumporna,men tänker att de är nog mer ett par Jeanette strumpor,jag är ju så konservativ.