manikyristen

Saker jag ägnar mig åt just nu förutom trista självreflektioner,hotell arbete och manikyr.
Men det har ju varit lite för mycket kultur på den senaste tiden i den här bloggen så det kanske kan bli ett ying och yang moment.
Jag arbetar ju på två olika hotell och där jag befann mig i helgen bodde poeter som uppträdde på poesifestivalen,säger man uppträdde om poeter?
Läste upp,uppläsare jaja,de åt frukost länge och verkade beundra varandra och jag hörde de säga ordet litteratur väldigt många gånger.
Litteraturen.
En läste högt ur sin bok vid ett runt bord andra tittade på honom och höll på med sina iphones,jag frågade om jag kunde ta disken och alla tittade på mig som jag avbrutit litteraturen på det ondaste sättet.
Jag tycker frukostvärdinna jobbet är ganska spännande man kan studera människor när de är som fulast,det vill säga på morgonen och när de är i buffesammanhang.
Inget tar fram det mörkaste i en människa som en buffe.

Footfriends Romans Countrymen

Ni vet ju att jag fyller mina dagar med kulturupplevelser,och idag gick jag till Konstmuseet.
Liksom på Stena båten var ålders spannet mellan 55-100år.
Alla ville se den mysoga Frida Kahlo utställningen som jag verkligen inte skulle rekomendera någon att betala för att se,fast de som vill ha det mysigt kan ju göra det.
Jag tänkte lite på konsten sen,vem bryr sig egentligen,jag tittade på detta och kände stor tomhet,förmodligen känner inte konstnären detsamma.
Sedan behövde jag träffa någon med en sticksåg,och kom också på att det kanske är den bästa gåvan till mig,så nu vet ni,fast jag har ju inga vänner längre men ändå.

stirraren

Gick upp väldigt tidigt för att arbeta med en viktig sak,stirrade ut genom mitt fönster framför mitt skrivbord i säkert tre timmar,kände ändå att det var stort att jag satt upp  trots att jag hade så tråkigt,jag hade ju kunnat lägga mig i sängen eller något.
Sedan arbetade jag,att arbeta hemifrån det är prövningen alltså.
Jag kände mig utmattad när min pappa ringde och frågade om jag ville ses och äta kakor eller vadsomhelst,så jag rymde hemifrån och nu är jag tillbaka  och tittar ut på ett nedsläckt hus mittemot mitt,förövrigt mitt inspiritations hus till BRF Ensamheten.
Ingen är vaken efter midnatt där,ingen har något fult på balkongen och alla är alltid fullt påklädda i alla upplysta rum.
Inget fel med det såklart.

den inre resan och den yttre

Idag reste jag till kontinenten med min mor,kontinenten ett stenkast bort alltså.
Det var mycket mycket länge sedan jag åkte med Stena båten till Danmark,men jag tyckte jag kände igen den här vackra damen som måste hängt här sedan urminnes tider.
Det var alltså bara jag och min mamma,vi två,ensamma på en färja för att samtala bara med varandra.
Medelåldern på resenärerna var ungefär 100 år och vi insåg snabbt att vi var tvungna att integrera för att härda ut den långa resan,jag måste säga att jag verkligen blev besviken på bingon,att vi inte vann alltså,det var mycket nära.
Min mamma sa att det var under hennes värdighet att spela bingo och hoppades på att inte vinna
Spänningen förtogs ju lite av att en senildement ropade bingo återkommande,vi drack vin och hade ett sentimentalt samtal,sedan var vi framme.
Jag rekommenderar varmt denna upplevelse!
Sedan måste Fredrikshamn vara norra Europas sorgligaste stad.
Öde och tom förutom några enstaka permobiler,som jag inte fotograferade av barmhärtighet.
Sedan hängav vi oss åt vinet och talade om andlighet,det var verkligen en fin dag.
Jag älskar min mamma så mycket.
Sedan åt vi buffe och min mamma påtalade med att det är svårt att veta hur jag egentligen ser ut om man tittar i bloggen,då alla mina kort är tagna ovanifrån,för att inte tala om hur jag redigerar bort alla mina rynkor.
Men det sa jag inte till henne.
Sedan livsnjöt vi.
Ja på det stora hela var det Carpe Diem ögonblick i parti och minut.
Sen tog speldjävulen oss.
Och sedan var allt över.

porträttet

Igår bjöd jag hem en nästan okänd kvinna som heter Helena Öström hem till mig för att måla av mig,jag tänker att jag snart ska ha en vägg med målningar av mig själv som fantastiska konstnärer har gjort.
Jag vill bli avbildad och smickrad alltså!
Fast mest intressant var det att möta Helena!

liv och värk

Efter en lng dag med enda glädjeämnet logistik på tapeten så bjöd jag in mig själv till detta rafflande event.Hann dock knappt anlända förrän jag hamnade i en privat konflikt med mannen nedan och gick hem i affektion.
Hann inte ens dricka ett glas vin,men unnade mig en kinesisk Xanor ett kanske är det bara en Atarax i översättningen.
Just nu mycket konflikt i mitt liv,jag förstår inte varför,är det jag eller är det alla andra,förmodligen de andra.
Känner mig snart bitter,tänker på vad Tony Montana hade gjort,förutom att köpa en tiger till trädgården.
Men det var bra att jag gick hem för jag arbetar som vanligt med dålig framförhållning vad gäller tid och har ägnat kvällen åt att efterkonstruera,detta är ingressen,fast kan inte bestämma om det ska stå" Linda Spåman liv och verk" eller liv och värk.
Jag tänker inte bara på Tony utan också på konsthantvärken,en annan historia.
äh

förledd och så vidare

I kväll har jag haft ännu en kulturell upplevelse,skrämmande med så mycket kultur hela veckan,teater och så vidare,jag har ju inte berättat att jag var på föredrag om Markis De Sade/Andrea Dworkin igår heller,vaknade idag och kände mig intelligentare än vanligt.
Har talat om Andrea Dworkin med människor som inte har läst en bok av henne(det har knappt jag heller,jag har bläddrat i en förvisso)
I alla fall i afton såg jag dessa Liquid Loft som var fantastiska!!!
En annan sak som chockerade mig var hur många som intresserar sig för kultur,det verkar ju pågå kultur varje dag som människor går på,jag måste omvärdera helt enkelt mina konservativa åsikter om vilka som besöker kulturhändelser.
I vilket fall jag blev eld och lågor och kände precis som häromdagen då jag var på teater att nu ÄLSKAR jag detta,nu älskar jag dans och performance konsten.
har alltså förvandlats  till Julio Iglesias,men jag försöker också här påvisa lite glamour,direkt skickat till dig Magnus!
De här tre personerna talade sedan om förförelsen,minnesvärt då är att förförelsen betyder att förleda och föra bakom ljuset,annars är det ju ett magiskt ord.
Efter det där så gjorde jag lite olika saker men avslutade kvällen mycket sedligt och fann även en bok om Kina,tog det självklart som ett tecken!