Its not a marriagering its a friendshipring!del2

Ja vad kan man säga,jag har haft några magiska dagar,med olika människor.
Jag vaknade precis,eller det kanske man inte kan säga då det har tagit mig en timma och lägga upp de här bilderna men för dramaturgin då,ska gå och äta frukost göra min kinaläxa och just nu i detta tjuvlyssnar jag mina amerikanska grannar ett par som börjar dagarna med att öppna sitt fönster och sitta vid det och tala mycket högt,så det är kanske inte ens tal om att jag tjuvlyssnar.
Hon säger nu I know i can make it here,im the best han svara yeah you can totally make it here.
Vilket föranleder mig att tänka på den kinesiska kvinnan Nancy som höll ett brandtal om the compassionate China och Peking ja det är lite som Hollywood,allt kan hända....
återkommer kanske till det.

vår och höst

Frossar värre än en någon i Hieronymus Bosch målning,men jag vill understryka jag försöker uppleva den kinesiska kulturen med och läser kinesiska,etc.
Hittade den svarta kungen,ett tecken naturligtvis som allt annat.

Bostadsrättsföreningen Ensamheten

Så nu är jag klar och nöjd,det slog mig igår att jag är ju väldigt väldigt glad över detta.
Jätteglad på riktigt,men har inte kunnat känna glädje på flera månader,bara en mättnad och ett  ointresse över mitt eget liv.
Inte deprimerad bara mätt och uttråkad
Så känslan överraskade mig.
Detta är i alla fall något jag arbetat med väldigt länge,ett tag gav jag upp till och med,då slängde jag hela manuset och sen började jag om och det blev så uselt och då kastade jag det igen och nu har jag arbetat med detta under våren.
Jag tror att jag har haft med mig det de senste 4 gångerna jag varit i Kina,släpat det i mitt handbabage(eftersom det varit så otroligt viktigt då)
Jag har känt att det stått i vägen för alla mina andra ideer.
Men nu är det helt färdigt tycker jag.
Bostadsrättsföreningen Ensamheten.
Min förhoppning är att detta ska bli den mörkaste serieroman någonsin,perversioner,hopplöshet och mörker i en Bostadsrättsförening på Marklandsgatan,Göteborg.
Boken kommer ut våren 2013,på Kolik förlag.
Nu skulle jag också vilja passa på och berätta att detta är ett riktigt bokförlag precis som Albert Bonniers bokförlag där Det misslyckade självmordet gavs ut.
Jag har känt mig galen av upprördhet när människor sagt till mig "vad kul att du gett ut en egen bok,tryckt själv och så"
Nej era små apor det har jag inte.
Jag lider ju av intellektuella mindervärdeskomplex så det var extra stort och viktigt för mig att boken gavs ut på det finaste bokförlag som finns.
Och detta att inte bli bekräftad i detta har varit frustrerande,haha,se nu delar jag saker här,min småaktiga personlighet till exempel.
Inget är mer njutbart än att möta någon i växtfärgade kläder och turban som vill lyckönska en till det "egna" boksläppet"vad kul,att trycka själv och så och själv har jag varit och samlat mossa på färöarna"
Vad kan ha varit viktigare än detta med min bok undrar jag!
Så i alla fall vad jag ska säga är att nu kommer snart en riktig bok till och jag är otroligt nöjd med mig själv.
Och nu går jag på intense china class
Och sen ska jag självklart fotografera alla framtida äventyr till er.
Slutligen med känner ni också den oerhörda lyckan.
 
 
 

The little mermaid.

Ja se hur lycklig jag är,här har jag precis betalat in pengar till skatteverket,och skrattar.
Och jag har nästan suttit på denna plats och ritat hela dagen,fast jag gick ut för att träffa Adam som visade mig vår framtid.
The little mermaid.
Åh kinasmat!
Var tvungen att gå hem,är ju så trängd just nu!
Och nu skapar jag.

here here and here

Ja jag är botad nu då,känns sorgligt att elden är ur min kropp,den blinde mannen som jag var hos pekade ut mina problemområden igår och sa Here,here and here there is fire.
Fast på kinesiska då.
Fast here,here and here  sa han på engelska.
Jag måste göra klart en sak just nu och sedan ska jag börja uppdatera mer köttigt och exotiserande om Kina.
Jag har ju tidigare berättat om min arbetsprocess och det är ju att inte göra något länge,sedan plötsligt känna mig trängd och kvävd i mitten,för att sedan faktiskt prestera på riktigt.
 

ververyordinarygirlhair

Vaknade och kände en enorm livsenergi,kanske var det perukerna,jag köpte inte bara Liz igår utan även denna "very very ordinarygirl"
I alla fall arbetade som en superhjälte,och nu är jag på väg till intense chinaclass.
Kände även att jag måste koppa mig själv,eller någon annan måste koppa mig,då kommer jag vara helt botad från febern som drabbade mig.

I don't pretend to be an ordinary housewife.

Nä Maria jag är osäker på om detta var en Liz!?
Men ni noterar kanske att jag läser böcker,läser egentligen inte böcker,ljuger mycket om att jag gör det men skummar mest början och slut.
Och numera blir jag ju galen av svartsjuka över andra begåvade människor,inte avund för jag kan ärligt säga att jag aldrig är avundsjuk på någon.
Så det kanske inte heller är svartsjuka,en bra sak med mig(eller här vet jag att andra tycker annorlunda och har upplevt känslor av att bli sårade)att jagändå drivs av en besatthet och tävlingsinstinkt.
Så jag erkänner idag läste jag den fantastiska Lina Neidestams blogg och tänkte att jag är så ofattbart slapp,har inte arbetat ens i närheten så hårt som Lina.
Allt detta och att ja herregud jag måste börja rita stripar eller skriva färdigt mitt tvmanus,tänkte jag på en fyra timmar lång massage jag gick på den ytfördes av tre personer samtidigt,kände mig redo att gita mig med fotmassören,älskar fotmssage.
Men tillbaka till detta med böcker,jag älskar böcker jag samlar på böcker men jag läser inte böcker,försöker ta mig igenom DArling River som Joel gav mig,för den var så stark,men jag måste ge en kort recenssion av den.
Tråååååååkig och sentimentaaaaal.
Hatar sentimentala böcker hatar böcker där varenda mening ska kännas som man blivit brännmärkt av kaustiksoda(i detta fallet när man rensade avloppet hemma)
Sen läser jag förutom Freuds samlade verk erkänner hoppar över Forgetting Foreign languages skummar fram  till Making mistakes.
Och så läser jag en bok om att man typ ska vara vatten,obs inte frysa till is,writings from some Zenmaster to another.
Och just det läser även en bok om hur man gifter sig med en man,eller why men marry,en tutorial,har lärt mig att viktigast av allt är att skapa en illussion av en easygoing och ointresserad kvinna som har egna intressen ,och sen efter äktenskap hålla uppe denna bild av dig själv.
Men kontentan verkar vara,att mannen måste alltid få tro att de fattar besluten.
Starka budskap i alla de här böckerna

kuliss och rekvisita

Min viktigaste ägodel(förutom mina Cahnel örhängen jag nu köpt)
Min budoir,en gäst sa häromdagen "maybe the pinkpanther could live here"
Roligt men ändå inte eller hur.
Har lärt mig två saker i veckan,kanske tre
1."Linda men dont like animalprints,its dissapointing"
Ah hej då till denna blus då.
Nej såklart inte jag älskar ju djurmönstrat,jag läser förövrigt en bok nu som jag inte kommer säga titeln på,men i den står det att en kvinna aldrig ska anpassa sin klädsel efter en mans åsikter,om en man tycker något om en kvinnas klädsel(och de är i en relation då)ska kvinnan säga come back when you accept it.
Vill bara understryka att jag har köpt denna bok för att ha ett bra exempel på omslag när jag ska trycka trädgårdsskötselboken.
Det andra viktiga jag lärt mig,2.Tarotkortläsning kan verkligen förstöra en hel kväll.....
3.Flat shoes is a no,nu syns det inte men intresserade följare av denna blogg noterade kanske att jag hade platta skor igår,det var en desperat handling,men inga regler utan ett undantag eller är det tvärtom,jag ser det bara som en parentes detta med lågskorna.
Här försöker jag pressa ihop mig så att både jag och skorna skulle synas men man får prioritera.
En bild till min mamma,jag fick ju kritik i förra veckan för att det var för deprimerande innehåll(jag då såg deprimerad ut,jag älskar min mamma mycket men känner mig ofta som Frances Farmer)
Eller denna Kersti lycklig på det sättet bara någon som mött Jesus kan vara lycklig på,har inte mött Jesus ännu dock,detta kanske även skulle kunna bli omslaget till en bok om att jag älskar mat.
Här håller jag i en stor osynlig fisk eller ett franskt bröd.
Eller sitter i rullstol och lever life without limits.
Jobbar med barn och säljer aloevera ljus på fritiden.
Eller här arbetar med något...människor här är ju besatta av vad man arbetar med,jag ljuger mycket,kan inte låta bli,kardiologist på Chaoyangmen hospital,pensionsfonder,stenar...
Fast en annan sak detta är ju en plats där jag säkert möter människor en gång om dagen som med upphetsade ögon säger "Its amazing here you can be whoever you want"
Nä men här är jag väl mig själv,dricker ett glas vin till lunch skrev på min deckare,jag erkänner jag skriver på en deckare,önskar jag kunde skriva att det kommer bli fantastiskt,snarare är det ju så att allt jag rör vid blir mörkt och mörkt,försöker hitta den där easygoing människan jag vet bor inuti mig(Kersti bli inte orolig nu för att jag dricker vin)
Mest av allt saknar jag ju rekvisita,just nu är min vita kanin det enda exotiska i mitt rosa hem.
Måste köpa en peruk då kommer allt bli even more amazing.
Nu godnatt

tecken

Äntligen ett riktigt tecken som jag väntat på så länge,spegeln!
Och ballonger överallt,det tar jag ju som ett säkert tecken på jag vet inte vad,men något viktigt!
Adam Sarac ett järtecken!
Skönhet och ballonger överallt.
Igår tog jag inga kort men jag tror det var en plötslig sandstorm,jag satt på ett hustak då en mycket dramatisk vind svepte in över staden och blixtar och ett flera timmar långt regn.
Blev nöjd med denna men tänkte kanske mer såhär.
Ni ser att jag tagit mig samman och köpt nya blommor,fast alla nya blommor vissnar till slut!