Det är en dag imorgon också!

Det här får kanske bli bloggens sista bild detta år,eller så kanske jag får inspiritation senare,jag ska naturligtvis inte fira nyår heller fast ändå göra det.
Så var det ju även med julen motvilligt drogs jag in i flertalet ritualer,men jag ska vara i mitt hem.
Detta sista med att vara i mitt hem ger mig lite ångest för jag minns inte exakt hur det var häromkvällen när jag hade tre gäster på besök,tre städade kvinnor i medelåldern och en granne på våningen under knackade på min dörr,och som jag minns det 23.30 ungefär och sa "det är en dag imorgon också!"
Hur som helst så kommer det tre gäster hem till mig och jag föreställer mig en harmonisk stillsam afton med tyst etnodelfin musik i bakgrunden,kanske lite alfapet.
Jag kan ju passa på och reflektera över det senaste året då sådant man gör en dag som denna,jag är både nöjd och missnöjd,jag känner att det varit uppförsbacke och misslyckanden men också känner jag enorm tacksamhet över att jag får leva,det kanske låter banalt men jag älskar att vara människa och att leva.
Och vill gärna påminna er som läser här som inte känner så,att det blir bättre sen,som Joel brukar säga till mig att du får vara ledsen i 24 timmar,eller var det kanske Beyonce som sa det och Joel läste det och säger det till mig...
Några andra saker jag lärt mig i år:
1.Det viktigaste jag har lärt mig kan jag nog inte skriva här men det rör droger och att scanna viktiga saker.
2.Låt det vara.(Det här är en privat sak,men alla kan använda det)
3.Följ med(Men tänk att det var Beibei som sa detta till mig och på Engelska Just follow,jag gissar ancient kinesisk visdom som jag praktiserar)
 
 
Fast viktigast av allt jag har ju gjort två böcker som jag är mycket stolt över,Äkta Spåman boken som jag tycker blev över förväntan fantastisk!
Och Från bArn till dÖd som kommer nästa år!
Sedan kanske jag inte har några mer böcker inom mig,och kanske blir begravningsentrepenör min stora dröm,men vi får se nästa år.
Först av allt måste jag resa till Shanghai och vara konstnär ett tag.
 

Det här har jag gjort.

Läser en bok om Spinoza just nu förstår ingenting av texten,eventuellt beror det på att boken är från 1916 men blir ändå  oroad av detta.
Jag har varit frånvarande och det är ju alltid oartigt men jag behövde ligga still väldigt mycket i min säng,men nu har jag gjort det och vaknade med ett ryck imorse och tänkte att jag absolut inte under några omständigheter kan åka till Shanghai nästa vecka pga av det här flygplanet som störtat.
Det är ett skäl och det andra skälet är att jag känner separationsångest,och det vill jag inte tala om närmare här.
Men jag längtar ju mycket efter Kina också.
 
 
 

Akta dig för vassa föremål

Nu börjar min hathögtid på året,nu firar jag och min familj förvisso inte julen vilket verkar oerhört skönt om man jämför med andra som verkar jagade och härjade av olika saker som måste köpas och göras.
Utan att lämna några målande detaljer om varför jag känner såhär inför julen så kan jag bara säga att jag får känslor av ångest,ohygglig ensamhet och en vilja att fly.
Så nu kanske man kan säga att jag har ett avdramatiserat avslappnat förhållande till julen,men jag tycker det är så tråkigt att all verksamhet verkar upphöra i Sverige under de kommande två veckorna.
Midsommarafton kan eventuellt framkalla liknande känslor hos mig,om man är kvar i innerstan och vandrar på ödsliga gator.
Jag gissar att det är det närmaste efter zombieapokalyps man kan komma,minus zombies.
Eller så är det kanske så att jag måste skaffa en familj att fira jul med,men det tror jag inte,men kanske resa bort alltid på julafton,nästa år börjar jag med detta.
Och herregud vad jag ser fram emot nästa år!